26 Januari 2020

ESA VR1 - Advendo '57 VR1: 3-1

Terug

Op een zonovergoten zaterdagmiddag mochten we de wei weer in en wel tegen vrouwen 1 van ESA. In een ver verleden zijn we deze dames al eens tegen gekomen in de beker en dat duel eindigde niet perse in ons voordeel. Maar ook wij zijn gelukkig een klein beetje beter geworden en eerdere resultaten van deze ploeg deden vermoeden dat er best 3 punten mogelijk waren vandaag, ondanks het feit dat we laatste man Gerjanne, verdedigend middenvelder Tessa en Miranda moesten missen.

Vanaf het begin had ESA overwicht en het meeste balbezit. Er werd behoorlijk veel op onze helft gespeeld en ESA kreeg kansen zat. Gelukkig stond de boel verdedigend redelijk stabiel, en iedereen kent het voetbalgezegde: ‘als je hem zelf niet maakt valt ie er aan de andere kant wel in’. En dat gebeurde ook, want halverwege het eerste bedrijf nam Berdine de bal ineens op de pantoffel en hij lag er nog in ook. Het was zaak tot aan de rust de 0 te houden en er misschien nog wel eentje bij te maken, maar we moesten het doen met een 0-1 voorsprong.

Het was alsof we al ons geloof en onze inzet in de kleedkamer hadden achtergelaten, want we hadden met de minuut minder te vertellen op het veld. Als dan vervolgens vrij snel de 1-1 en 1-2 vallen gaat dat dubbel zo hard in de koppies zitten natuurlijk. Een kwartiertje voor het einde viel ook nog de 3-1 en dan is het wel afgelopen. Als het aan de kansen had gelegen had het wel 8-1 moeten staan, maar onze verdediging blijft gelukkig een sterk punt.

Volgende week, zaterdag 7 december, zijn we vrij. De week erop spelen we uit voor de beker tegen Fortissimo.

Bron: www.facebook.com