26 Januari 2020

Advendo '57 dames trekken aan langste eind in kraker tegen Fortissmo

Terug

Halverwege de eerste seizoenshelft stond er toch wel een kleine derby gepland. Onze uit Ede afkomstige tegenstander bezette de eerste plek in de competitie en was nog ongeslagen. Er werd zelfs regelmatig met flinke cijfers gewonnen dus dat het een behoorlijke klus zou worden om vandaag die 3 punten in Ederveen te houden was wel duidelijk.

Vanaf het begin van de eerste helft zat Fortissimo er goed op en wist aanval na aanval op te bouwen. Vandaag is wel gebleken dat we een ijzersterke achterhoede hebben, want 90% van de aanvallen stagneerden nog voor dat ze kans hadden gehad om te schieten. In de 22e minuut maakte Eveline 1-0 na een assist van Gerjanne. Even daarvoor had Tessa a la Mazraoui in de Champions League nog een bal van de lijn gevist en zo kon er een prachtaanval opgezet worden. Helaas moesten we 7 minuten later een tegengoal incasseren. In de 43e minuut werd het ook nog eens 1-2.

Hoewel het zeker niet slecht liep waren er nog wel wat puntjes van aandacht. We verloren het te veel ik de duels, met name op het middenveld en daar wisten de dames van Fortissmo regelmatig handig gebruik van te maken.

“De tweede helft weer vol goede moed dat veld op en die punten pakken, want het is nog lang niet gespeeld”. Dat was de boodschap die we meekregen en daar was ook niks aan gelogen. Na 3 minuten maakte Gerjanne op wereldse wijze 2-2 nadat Eveline een prima assist wist af te leveren. We kregen steeds meer en meer grip op het spel en het was duidelijk dat Fortissimo niet goed met deze stand om wist te gaan. Hoewel zij nog wel een paar keer gevaarlijk voor de goal kwamen stond daar of een verdediger, of Renate wist de bal goed weg te werken. In de 75e minuut werd het ook nog eens 3-2 door prachtig samenspel tussen spitsen Janise en Eveline en de koppies bij Fortissimo stonden nu echt op onweer. Nadat onze Lien in de 82e minuut na een assist van Miranda ook nog eens 4-2 tevoorschijn toverde was het helemaal gedaan.

Deze 3 punten zijn heerlijk, niet alleen omdat we gewoon echt goed gevoetbald hebben, maar ook omdat we nu Fortissimo van de troon hebben gestoten. Na 6 wedstrijden staan we bovenaan, en dat als debutant zijnde. Er is voldoende vertrouwen getankt voor komend duel, en dat is volgende week zaterdag om 14:30 uur thuis tegen VVOP VR2.

Bron: www.facebook.com