26 Januari 2020

Advendo '57 raakt steeds verder achter op

Terug

EDERVEEN Advendo '57 raakt steeds verder achter op in de derde klasse B. Ook Zeewolde was in Ederveen te sterk: 0-2.

,,Wij waren niet veel minder dan Zeewolde. Het verschil werd gemaakt door hun nummer 8 (Denilcon Ramazan). Een heel goede voetballer. Daardoor verlies je uiteindelijk wel terecht'', oordeelde Jan Fluit.

,,Wij kregen zeker ook onze kansen. De grootste was voor Jan Mulder, die in vrije positie huizenhoog over schoot. Hij moest overigens later met een vleeswond nog naar het ziekenhuis. Dat kan er ook nog wel bij'', baalde de Advendo '57 trainer.

Dat deed hij zeker ook bij de 0-1 na een half uur spelen. ,,Bij een corner ging de bal als bij een flipperspel heen en weer. Uiteindelijk was het wel een doelpunt.''

Via Elbert van Zanten en Jordi Koudijs waren er mogelijkheden op de gelijkmaker. Maar het waren de bezoekers die na de rust via Ramon Chaigneau op 0-2 kwamen. ,,Dan heb je ook nog pech dat een vrije trap van Jordi Koudijs tegen de binnenkant van de paal komt. Ook een inzet van Niels van Ginkel werd nog van de lijn gehaald.''

,,Al met al hebben wij te weinig afgedwongen Wij waren ook te onrustig aan de bal'', had Jan Fluit geconstateerd.

Die ziet nu in de onderste regionen de concurrentie weglopen. Advendo '57 staat op 5 punten, en heeft alleen Teuge met 4 punten onder zich. Rood Wit '58 heeft twee punten meer dan de Ederveners, maar ook nog een wedstrijd te goed. De afstand tot een veilige positie is nu al 7 punten. De nacompetitie voor klassenbehoud lijkt dit seizoen het maximale voor de Ederveners.

Zaterdag 7 december wacht de uitwedstrijd tegen Hoevelaken.

Bron: www.edestad.nl en foto van Theo Beumer