8 December 2019

Wedstrijd duurt voor Advendo '57 een kwartier te lang

Terug

EDERVEEN Tot een kwartier voor tijd leek Advendo '57 goede zaken te doen bij AGOVV. Maar uiteindelijk werd een 1-2 voorsprong uit handen gegeven: 5-2.

,,Dood- en doodzonde'', luidde de eerste reactie van Jan Fluit. ,,Wij hebben het eerste uur heel goed gespeeld. ,,Echter na de 1-2 gingen wij achteruit lopen. Angst bleek een slechte raadgever.''

In het eerste bedrijf waren de eerste drie kansen voor de Ederveners via Jordi Koudijs, Mark van Kessel en Dirko Bos. ,,Maar waar de bal van Jordi binnenkant paal uit het doel ging, ging de eerste kans van AGOVV via de binnenkant van de paal er wel in'', baalde de Advendo '57 trainer.

Ook na de 1-0 van Maikel van der Wijk kregen Advendo '57 mogelijkheden op een doelpunt via Rik Kelderman, Richard Lokhorst en Martijn van den Dikkenberg. ,,De dik verdiende gelijkmaker viel na een uur spelen'', had Jan Fluit gezien. ,,De poging van Niels van Ginkel werd gestopt. De rebound werd door Jan Mulder benut. En even later werd het 1-2 door Niels van Ginkel, uit een voorzet van Henk Jan van de Berkt.''

,,Een kopbal van Mark van Kessel werd fantastisch door de GOVV doelman gestopt. Dat had de beslissing kunnen zijn. Nu werd het eerst gelijk van uit een terechte strafschop (Moreno Schoenmaker), waarbij Johan Visser, die de overtreding maakte, nog geblesseerd raakte. En omdat wij achteruit bleven lopen, viel ook de 3-2. Vervolgens nog even va banque gespeeld. Dat kostte ons nog twee doelpunten'', had Jan Fluit gezien.

De Ederveners zien AGOVV nu weglopen uit de onderste regionen. Zaterdag wacht Zeewolde, dat vier punten meer heeft. Advendo '57 staat voorlaatste, en heeft alleen SP Teuge nog onder zich.

Bron: www.edestad.nl