8 December 2019

Ontlading Advendo '57 na eerste zege

Terug

EDERVEEN ,,De ontlading was enorm. In de vierde minuut van de extra tijd trok Dirko Bos naar binnen en schoot de verlossende 1-0 binnen. Een beter moment kun je niet hebben'', genoot Jan Fluit nog na van de eerste zege van het seizoen van Advendo '57. Stroe was het slachtoffer.

,,De eerste helft was van onze kant de beste van het seizoen. Wij waren de bovenliggende partij. Via Johan Visser, Richard Lokhorst, Dirko Bos en Martijn van den Dikkenberg hadden wij een aantal kansen. Pas net voor de rust moest de zeer goed keepende Ewald van Manen voor het eerst redding brengen bij een poging van Roy Groenevelt'', had Jan Fluit gezien.

,,Het eerste gedeelte na de rust hadden wij het lastig. Stroe was beter. Gelukkig stond Ewald van manen elke keer op de goede plek. Langzamerhand namen wij weer het heft in handen. Onder meer kreeg Richard Lokhorst een paar kansen. Het leek 0-0 te blijven, tot dat moment in de extra tijd.''

,,Hoewel we pas twee punten hadden, zijn we nog niet echt helemaal weg gespeeld. Een zege zat er ook aan te komen. Dit hadden wij als groep nodig. Dit geeft de burger moed'', lachte Jan Fluit. Advendo '57 gaf door de zege de laatste plaats over aan Teuge.

Zaterdag is er om 17.00 uur een uitwedstrijd voor de beker tegen zondagvierdeklasser SCE. Een week later wordt de competitie vervolgt met een uitwedstrijd bij AGOVV. Die ploeg heeft twee punten meer dan de Ederveners.

Bron: www.edestad.nl

Zie ook: www.gelderlander.nl